2008. január 9., szerda

Technotoys. Newtech meetup 2008-01-09

Lassan elkezdődik ez az év is.
  • Vomberg István: Kromatográfiás méréstechnika Linux környezetben.
    Vegyészek. A címe alapján nem érdekelt volna, de sikerült felkelteni az érdeklődésemet. Ha egyszer vegyész leszek, biztosan ki fogom próbálni.
  • Trencseni Márton: Facebook alkalmazásokról
    A Facebook API röviden. Említette, hogy gonosz alkalmazáok elrabolhatják a szegény ártatlan felhasználók adatait. Ebbe én is belenéztem régebben kiváncsiságból, összegányoltam rá egy "FooBar" alkalmazást, és én úgy tapasztaltam, hogy a facebook szerver nem engedi a 3rd party alkalmazásnak, hogy lekérdezze a barátok barátait. Ha jól emlékszem, a barátokról is csak az ID-t lehet tudni, semmi mást. Persze lehet hogy valami ajaxos hack-kel lehet kötyülni, mint amilyet a google mail ellen is be lehet vetni. A crawlereknek sincs sok mozgásterük, mert csak a saját hálózatuk tagjait láthatják a regisztrált felhasználók is. A facebook talán a legizmosabb adatvédelmű közösségi oldal.
  • Maróy Ákos: Zigbee - wirless mesh networking protokol
    Egymással kommunikáló kis embeded rendszerek. Féligmeddig még kitalálás alatt álló dolognak tűnik.
  • Mónus Ádám: Abaqoos pénztárca - a Felhasználók hatalomátvétele a fizetési megoldásokban is
    Nekem nem jött át a szikra, hogy miért jelent ez hatalomátvételt, de nagyon szimpatikus hogy magyar méretű pénzekért is megmozgassanak drága biteket a szerverek, ilyen 10-20 forintért. Technológiai oldalát nézve semmi új, szerencsére :)
  • Nagy Ágoston: autoCut
    Az elejéről jobbára lemaradtam, mert a srác bejelentette hogy nem tud programozni és erre nagy hőbörgés támadt körülöttem, kint meg már addig is nagy parti volt. Gyorsan átparkoltam máshova, és nekem igazábol nagyon tetszett amit a nemprogramozó srác kitalált. Találtam ki én is hasonlót, csak persze arra sem volt időm hogy belefogjak. Ha lehetne kalapálni mégjobban tetszene, de nem lehet.
Hát ennyi volt...