2007. október 27., szombat

Gyagyascript korlátok

A kis kutatóprojectemben miután párszáz földrajzi objektumot feltérképeztem (az immár nagyon kezes geo-google segítségével :) ), majd a köztük lévő 4-5000 kapcsolatot is összeszedtem, tegnap este eljött a várva várt pillanat hogy a Google Maps rémegyszerű apiján keresztül megjelenítsem.
Nos, ha a párszáz földrajzi pont nem is lett volna fájó pontja a kérdésnek, akkor a néhányezer kapcsolat köztük biztosan, és itt fényes bizonyítékára akadtam annak, amiről Auth Gábor mesélt a legutóbbi JUM-on: a javascript-re nem lehet ekkora adatokat bízni. A párezer vonal berajzolása a térképre teljesen megfogta a processzoromat pár percre és a firefox felzabált egy tonna memóriát.
Mivel ekkora mennyiséget igazából csak tesztadatnak szántam, most az az ötlet, hogy ajaxosítom a pontok és kapcsolatok felhozatalát és a térképnek csak azokat a pontjait és kapcsolatait szedem fel az adatbázisból, amik a megjelenített részen találhatóak, azt is csak valamekkora limittel, mondjuk a legnagyobb súlyú kapcsolatokból úgy százat. Azt sajnos már most látom hogy ez viszont elég szűk korlátokat ad a használhatóságnak.