2009. április 7., kedd

Apache ftpserver próbakör...

Elösször is szerintem az FTP filetransfer-es rendszerintegráció egy agyhalál, idejétmúlt, matuzsálem, őskövület, stb, de úgy tünik távoli munkatársaim egész hadai nem értenek ezzel egyet, és miután beláttam, hogy nem tudom másra rávenni őket, eltöltöttem egy kis időt káromkodással persze, aztán lekódoltam a cuccot és oda jutottam, hogy unit tesztel kellene körbetámasztgatni a dolgot. Jobb későn, mint soha :-)
És hamár unit-tesztelünk, de szép lenne ezt az egészet úgy csinálni, hogy ne kelljen neki valami ftp szerver valahol, felhasználóval, satöbbi, hanem ahogy van a project kicheckoutolás után már úgy magában is le tudja tesztelni önmagát. Arra gondoltam, hogy az ftp file-transzert kezelő kód teszteléséhez felstartolok egy beágyazott FTP servert, konkrétan a nemrég megjelent, MINA alapú Apache Ftpserver akadt a kezembe. Igazából az hogy NIO-s az ebben az esetben semmit sem ér, de a virtuális file-rendszere, "ftplet" api... szép kis cucc.

Hmm, hát tényleg beágyazható és nagyon jól megy, de a pársoros kis izé helyett 20-30 sorosra hízott inicializációt kellett írnom hozzá, ami azért szerintem sok egy tesztben. Plusz az enyémhez hozzá kell venni a filerendszer kurkászást és az azonosítási rendszer inicializációját is. Szóval kis egyszerűsítéssel szerintem jó fájdalomcsillapító lehetne.