2008. március 27., csütörtök

Heti helyzet

  • Kijött a Sonar 1.2. Mostanában nagyon érdekel ez a szoftver és próbálom nyomni a munkahelyemen is. Sajnos maven-hez passzol igazán, ant-tal falábú, meg hát vannak neki egyéb korlátai is :( Viszont kezd nagyon jó cucc lenni, amikor a korlátok nem zavarnak.
  • Egy kis Drools prototipus projectett tervezgetek. A melóban a kódunk legnagyobb része az üzleti döntési folyamat lekódolva, mint mindenkinek. Majdnem mindenkinek. Persze így is le lenne kódolva, csak legalább nem a flow logikában :)
  • AMF data push-hoz kisérletezek valami általánisított megoldást, hogy körülbelül spring applicationContext-ben lehessen megmondani - interceptorral persze-, hogy melyik metódus hívása milyen csatornára küldjön update-t. Ezzel használhatjuk a primitív DAO osztályainkat tovább, amiket esetleg más projectekből vettünk át. Az adatok real-time replikálódnak DAO-t éppen használó a kliensekhez, annélkül hogy ehhez blazeds-specifikus kódot kellett volna belegyűrni a logikába. Na ennek is meglesznek a maga korlátai :)