2008. március 19., szerda

JUM

JUM, 2008 március 19, BIX

Elsőként Sragli Attila beszélt a Java komponens architektúrákról. Nekem ez egy kicsit túl általános volt, semmit nem tudtam meg az OSGi-ről és a SCA-ról, csak hogy vannak ilyenek. Pedig érdekelne, mert hülyének érzem magam a témában.

Aztán én hordtam össze mindenfélét a Flex-ről, az OpenLaszlo-ról és a BlazeDS-ről azzal a kis prototype projecttel kapcsolatban amit feltettem a JHacks-ra, mellesleg itt van a prezentáció anyaga is. Fel akartam venni hogy visszahallgassam. Utálom a saját hangom, de legalább okultam volna belőle. Ez nem jött össze, az összes többi előadást sikerült felvennem, de a sajátomhoz a diktofonomat kellett használni pendrive-ként és sajnos egyszerre csak egy dolgot tud :-( Úgyhogy nem tudom mennyi gondolatot sikerült megmozgatnom és kit mennyire érdekelt, de szerintm belefértem a 10 percembe, úgyhogy nem raboltam sokat az emberek idejét. Nem vagyok biztos abban, hogy a quickie műfajt jól képviselem a JUM-on, de remélem, hogy lassan fejlődgetek benne :)

Sajnos a Appserver Deathmatch nem jött össze teljesen, a SUN-os srác eljött, az IBM-es lemondta, a JBoss-os vagy nagyon késett vagy valami ilyesmi, de nem tudtam megvárni :(
Ennek ellenére amit Karenin és a Sun-os srác mutatott a glassfish-ről az elég frankó volt. Az még igazából nagyon érdekelt volna, hogy sima command line-ból mennyire menő dolog bütykölni a glassfish-t és logging kürüli problémákat nem teljesen értettem, soha nem használtam a java logging apit, log4j vagy muszájból commons-log.

Talán az lenne jó, ha jórészt a rendezvény résztvevői adnák a konferencia tartalmát, legalábbis a vitafórum amit Tvik tartott egy JUM-on az szerintem teljesen feldobta a hangulatot. Csak akkor meg arra kell figyelni hogy ne legyen két ember párbeszéde az egész. Kicsit próbálom húzni a JUM-ot egy inkáb uncfonference találkozó felé. Mondjuk nem vagyok komoly tényező, de átgondolhatnánk hogy kicsit gördülékenyebben menjenek a dolgok. Amúgy mindenkinek otthon van a feleség-félesége, az aranyhalai, a fusimelója, stb, biztos a maxmális mennyiségű infot akarja megkapni a legrövidebb idő alatt.