2009. november 20., péntek

JUM 12

Tvik már beszámolt, de én is beszámolnék, csak hogy szinesítsem a képet és a visszajelzések számát.

Viczián István: JAX-WS

A végén rá is kérdeztem, bár kicsit hülyén, szóval az előadás a JAX-WS és a reference implementációjának problémáit ölelte fel. Azaz nem feltétlenül szívja meg az ember pont így. Igen, elég ijesztő volt. Contract first WS. Nem tudom, én ezekkel nem szivatom magam, felannotálom a web service interfaceket alaposan :-D és ha az interface marad ugyanaz, akkor a kigenerált WSDL is, sőt a SOAP üzenetek tartalma is. Szóval innentől én kevés motivációt érzek a dologra, persze ha bankot vagy atomreaktort kellene ezzel hajtani, akkor biztosan óvatosabb lennék. Még egy saját horror-élményt hozzáfűznék: CXF és jettison, ha ugyanaz a neve egy property-nek és a property property-jének, hát akkor a jettison ott elcsűri a json objektumot. A tréfa az, hogy a többi részét is kiteszi, csak elötte lezárja a tömböt. Atomreaktort már csak az ilyenekért sem hajtanék vele, ez a bug akármilyen egyszerűnek is hangzik, elég rég óta vár javításra.

Csutorás Zoltán: Agile, SCRUM, Lean

Igen, volt szó a SCRUM-ról is, de a végén az a modell, aminél a gyártósor leállások voltak és mindenki le volt rajta döbbenve, na az nem a SCRUM volt már, hanem valami más aminek a nevére nem emlékszem. Update: KANBAN. Az előadó stílusából azt a következtetést vontam le hogy neki alighanem vannak hozzá acéldrótokkal erősített idegei, hogy a felvázolt módszertant keresztülvigye. És akkor gondolom működik is. Annyi biztos, hogy én ehhez gyáva vagyok.

Kis Gergely: Andriod és Hundriod

Az elején kicsit gyanakvóan figyeltem, hogy miért indítja furcsa paraméterekkel parancssorból az openoffice-t, mi az a pythonos trükk, amit még elstartol hozzá... Viszont hamar kiderült, hogy innetől az androidos telefonnal irányíta a prezentációt. Onnantól kezdve nagyon tetszett, bár nem egy felhasználóbarát megoldás per pillanat, de nagyon látványos demó volt. Én továbbra is beérem az kötelező mutatvánnyal amúgy, én a telefonomat tényleg csak telefonként (és fényképezőként és pendrive-ként és walkman-ként) használom.