2016. november 7., hétfő

Műsorváltozás - kerub

Kicsit másként fogom használni ezt a blogot most egy ideig, mert nagyon kevés időm van rá, hogy ide írjak. Ez nem feltétlenül baj, mert nektek meg kevés időtök van rá, hogy elolvassátok, csak nem fogok rajta sokáig töprengeni, itt landol majd sokminden mint vasárnap hajnalban a diszkó elött a járdán.

Szóval mostanában ezen a kerub nevű dolgon dolgozok. A kerub egy IaaS prototípus. Arról, hogy IaaS alighanem mindenkinek az OpenStack jut eszébe. A legtöbb barátom OpenStack-en dolgozik vagy dolgozott, egy egész hadsereg lehet rajta. És mennyi ZS...

Nade kerub... Mi is lenne az alapötlet? Csak mert az egy jó kezdőlépés lenne ugye :)
A kerub-ot azért kezdtem el, mert ki akartam próbálni egy másmilyen megközelítést a virtuális gépek schedulerére. Bár a kernel scheduler abszolut tudományos dolog, sajnos a cloud rendszerek schedulerei enterprise agybajok.
A kerub schedulerétől elösször is azt akartam, hogy ne okozzon sok seggfájást, találja ki, hogyan tudja kielégiteni a felhasználók elvárásait.
Ja mert ez a tényleg fontos ötlet, a felhasználóknek elvárásaik vannak, mindig minden pillanatban azt nézi a kerub, hogy ezek az elvárások teljesülnek-e, illetve hogyan lehet kielégíteni őket. Nem kell servicenow ticketet nyitni, mint melóban, kerub tudja ha baj van és dolgozik is rajta.

Akkor legyen most gyorsan csak ennyi :)