2007. június 10., vasárnap

Június Newtech Meetup

Kicsit dotnetes volt, ami nekem ugyanolyan távoli volt mint 2 éve vagy 3 éve, meg teljesen elvetemülten marginális ufótechnológiák. Az előadások mégrövidebbek lettek, és mégkeményebben betarttatták az előadókkal az időkorlátot. Szerintem kicsit túl rövid is lett, mindenesetre annyi biztos hogy ilyen rövid időbe nem fér bele az hogy az előadó bemutatkozzon, azon túl hogy elmondja a nevét persze.
Pazmandi Tamás: Űrhajósok dózisterhelésének meghatározása. Űrtechnológia, a híres magyar fejlesztés, Farkas Bertalan, űrsiklók, arányok és ilyesmi. Tetszett, aki bővebben akar ilyesmiről hallani annak ajánlom az epret.
Kisko Attila: Silverlight Az erő gonosz oldaláról. Még nincs kész a dolog, de valami olyasmiről szól mint nekünk az openlaszlo+red5 meg esetleg flex. Náluk is vannak még problémák, de több pénz és fejlesztő, valószinűleg hamar meglátjuk mi lesz belőle.
Gránicz Ádám: Funkcionális programozás és F# Ádám a vicces nevű funkcionális programozási nyelvről beszélt ugyanazzal a magabiztossággal és lendülettel amivel a nőkről beszélt szinte megállás nélkül amikor még egy csapatban dolgoztunk. Matematikusok a matematikusokért, l'art pour l'art. Ádám egyébként akkoriban eclipse plugint hegesztett OKML-hez, szóval nem lehet azt mondani hogy nem ismeri az erő jó oldalát. Ja, mert ez az egész dotnet.
Marosi István: Karakterfelismerés Ex-Recognitás arc, rövid elméleti összefoglaló a karakterfelismerési technológiákról. Birtam a recognitát, az utódait meg nem igazán.
Németh Ádám: Egységes Instant Messaging hálózat Magyarországon? Jabberről és a köré halmozott dolgokról. Azt hiszem nem is annyira technológiai ismertető volt mint inkáb egy terv és problémás terület ismertetése. A probléma az hogy a szolgáltatók nem akarnak együtműködni, a terv az hogy de mégis kéne, valahogy így, na és a nagy szabvány az a jabber ezen a téren. Jó is a jabber :) Az nekem nem derült ki hogy kinek vagy milyen szervezet a képviseletében beszélt, de szimpatikus ötlet.