2007. augusztus 2., csütörtök

Newtech meetup 2007-08-01

Nyári punnyadás ide vagy oda, a tegnapi egy nagyon jól sikerült meetup volt. Mondjuk a hardcore és extrém informatikától kicsit távolabbi témák jöttek, de aki otthon punnyadt helyette az sajnálhatja. Ez volt:
  • Trencséni Márton: SDSS. Csillagászok amikor programoznak, 10 TB-s adatbázisok, meg időnként kicsit akadozó vizualizációs rendszerek. Nagyon összeszedett kis előadás volt, el is húzódott mert mindenkit érdekelt.
  • Bácsi László: Multitouch-screen olcsón otthon. Szintén nagyon szinvonalas előadás volt, jól összefoglalta, azt hiszem ez a technológia komolyan be fog ütni idővel, ha addig le nem vadásznak az ufók vagy a terroristák.
  • Bártházi András: miner.hu. Mókás kis hobbiprojekt, enyhe ták izzel, de azért még jó. Persze, nem nekem kell tákolnom, felindexeli az I Will Work For Food-ot, tökéletes.
  • Várkonyi Péter: Ez nem volt annyira újdonság nekem, régebben olvastam a népszabiban róla egy cikket. Nagy ritkán ott is írnak érdekes dolgokat :) Mindenesetre jó volt végighalgatni mégegyszer a történetet kicsit részletesebben. Szerintem egy hardcore matematikus biztosan nem fordulna a természethez példákért, legalábbis azok akik nekem eddig előadást tartottak, nem hiszem hogy bármikor is felnéztek volna a könyvből az utóbbi 6milliárd évben, de ezzel is szimpatikusabb a gömbőc.