2008. június 3., kedd

payware

Melóban olyan continuous integration szerverünk van, ami különböző gépekre telepített agentekkel buildel. Konkrétan teamcity, főleg a perverzió kezelő rendszerünk miatt lett ilyenünk, más nem nagyon akar vele együtműködni, meg persze mert csodaszép felülete van, mindenki szereti.
Mindenesetre van egy Web Service backenddel kommunikáló bean-ünk is (ja, majdnem mind az :-D), amit persze a többivel együtt letesztel. Minden megy mint a zsírozott villám.
Este fél hétig legalábbis, amikor már igazán mennék hazafelé, ha nem lenne a telefon a fülemre tapadva és nem villogna a desktopomon egy piros ikon hogy hibás a build. Hmm, mi baja lehet... Connection reset by peer. Lefuttatom a junit teszteket a saját gépemen, green line of happyness. Belenézek a szerver logokba hogy mi történik, és ekkor derül ki, hogy mivel ez egy ősi weblogic 8, ami csak 5 IP címről enged kapcsolódni a szerverhez (ezt valami memóriában tárolt listában tartja, szóval a restart reseteli a listát). Egy idő után mind a teszt szerver instance-ok (cluster, úgyhogy 2 IP), a build agentek (2 build agent, 2 IP), és a fejlesztők IP címei is bekerültek, onnantól meg a weblogic megtagadta a munkát mindenki másnak. Ennyit a per seat licenszes dolgokról, ezek a srácok arra pazarolták az idejüket, hogy az én időmet pazarolják.
Megoldás: Gyorsan bekonfigoltam egy apache httpd mögé. Mondjuk a mod_wl nem tud egynél több weblogic szervert használni, valahogy a WeblogicHost direktíva csak szerverre globálisan akar működni. Nem tudom miért, nem nagy feladat megoldani egy httpd modulban hogy VirtualHost-ban vagy Locale-ben is menjen.

A licenszelős dolgokkal mindig ez a baj, kifutunk a licenszből és akkor használhatatlanná válik, hazudozik, sztrájkol, ilyesmi. És még alapból is gyérek általában.