2009. február 24., kedd

JSP

Beszéltem az üzemeltetők főnökével, aki eléggé keresztben van azzal az alkalmazással amit fejlesztek. A probléma okát abban azonosítottuk, hogy túl sokat kell foglalkozniuk a rendszerünkkel, ami a boldogtalanság közismert és általános forrása.
Azért kell a mi rendszerünkkel kiemelten foglalkozniuk, mert mi nem JSP fileokban dobáljuk fel a progit, hanem egy darab war file-ként és akkor azt nyilván adott helyre be kell pakolni, újrastartolni a szervert, néha még a konfigurációt is módisítani. A JSP fileok behegesztésére van egy speciális rendszer, ami egy FTP helyről dobálja át a cuccokat, ebben az esetben egyszerően nem kell foglalkozniuk a dologgal, még csak újra se kell indítani a szervert, a JSP a legközelebbi request-nél újrafordul. Sajnos olyat nem tud ez a rendszer, hogy egy war file-t ugyanígy kidobjon. Azt, hogy a webalkalmazásba bármilyen program bármit is beledobjon, azt már régen kikapcsoltattam. A dinamikus tartalmat jobban szeretem dinamikus tartalomként kezelni.

Mindenesetre szerintem ez egy érdekes példa arról, hogy hogyan kezd egy cég fejlesztési metódikája és technológiái igazán elfajulni.