2007. március 4., vasárnap

Csak egy kis szájtépésbe kerül

Megjött a sztornó számla a ultrwaweb kft-től a majdnem háromszázezer forintra. Azt észrevettem én is hogy a google felkapta és a cég nevére keresve előkelő helyen szerepelt az előző bejegyzésem, gondolom az is motiválta őket kicsit.

Másik ex-szolgáltatóm, a vodafone szintén megindult a fejlődés útján, bár tétován és lassan. Ők decemberben 26.000 forinot számláztak ki nekem (miután 1 éve nem vagyunk szerződésben), majd érdeklődésemre rájöttek hogy valójában túlfizettem és visszautaltak 2.000 forintot, ennek ellenére februárban megint kiszámláztak 25.000 forintot. Hát velük többet kéne foglalkozzak. A mission critical enterprise összeadó rendszer, amit csakis és kizárólag diplomás programozók fejlesztenek náluk, az ilyen.

Következtetések:
  • aki a számlázással tölti az idejét, annak nincs ideje tényleges munkát végezni. (programozni, hegeszteni, szántani, akármi)
  • a diploma és a programozási képességek között nem látok semmi kapcsolatot, hiába mondják az egyetemen, hiába követelik meg egyes üzletemberek. Az elvárások 50 évvel ezelötti valósághoz igazodnak a jelek szerint.