2007. március 8., csütörtök

Random ötletek a CI-ről

mi lenne akkor
-na jó, ez csak elmélet-
ha sokkal hosszabbra
nőne a kezem...
Kicsit aktívabb együttműködés lehetne a CI és a teszt frameworkok között. Például a project életciklusa alatti teszt-eredmény változások, futásidő, ilyesmi, ezt valahogy a CI-nek kellene megjegyeznie. Legalábbis a build résztvevők közűl leginkább rá tartozik az ilyesmi. Erről már nyűglődtem azt hiszem.
Aztán konkrétan a continuum esetében, ha már maven-t hajtunk, ha egy projectnek van SNAPSHOT dependency-je, akkor szerintem az tűnik logikusnak hogy akkor is újra kell buildelni teljesen, ha nem történt változás a forráskódban. Ugyanis a dependency-ben attól még lehet hogy történt változás. Pont erről szólna a mese. Ennek utánakérdeztem és Brett azt mondja az 1.1 már így csinálja. Frankó, csak győzzem kivárni.
Meg esetleg egy egységes felület eléjük jó lenne, mint a Cargo a J2EE szervereknek. Erre lehetne falazni a IDE integrációkat, és akkor nem kéne mindegyikhez külön plugin. Mint a JDBC driverek-nél.

Ennyi jutott hirtelen eszembe. Egyébként nyilván ha annyit használnánk mint ami már megvan, akkor is sokkal közelebb lennénk.

Bocsi a kaoitkus postolásért, ma kicsit kiégett az agyam.