2007. november 11., vasárnap

Netbeans 6 beta2 testdrive hétvége

Az eclipse-em lehalt valami furcsa oknál fogva, valószinűleg egy fedore update lehetett a ludas, mert az alap eclipse is meghal fél óra alatt. Mivel nem volt kedvem kidebugolni, lehúztam egy netbeanst.
Nos a netbeans 6 béta vicces módon egyszer se szállt el, egyetlen érthetetlen hibaüzenetet nem tolt az arcomba, teljesen jófiú. A maven pluginja zseniális, editálod a pom.xml-t, és ő meg közben lehúzza a jar-okat. Jobb klikk, szedd le a forrást is. Ez csak majdnem jó, mert egyszer összebarmolt nekem jarokat és kénytelen voltam letörölni őket. Ebben persze lehet hogy megint nem a maven plugin volt a ludas, de ki mászik ebbe bele...
Viszont van az egész netbeans-nek pár számomra furcsa dolga.
  • Ami eclipse-ben source -> generate getters + setters, az netbeans-ban insert code -> getters VAGY setters. Miért nem lehet a kettőt együt?
  • Ctrl-space, és felhozza nekem azt az 1 választási lehetőséget amit ő gondolt, aztán mégegy ctrl-space és akkor a többit is ami van. Hmm, ez vajon miért...
  • Code completion-nál behelyettesíti azt a változót, amit megfelelő típusúnak talál. Na ez hiába handy néha, ezt ha megtalálom hol kell, azonnal kikapcsolom, mert olyan tréfás dolgokat írt a kódba mint assertEquals(obj, obj) (ami tautologikusan igaz, ezért kár lenne hajtani a procit) Írhatná oda inkáb a paraméter nevét, majd átírom.
Végülis frankó ez a netbeans, de kérem vissza az eclipset mindenféle plugin nélkül.