2007. november 9., péntek

Wanted

A legjobb tréfa, amikor a saját munkaadóm legeslegfelső képvieslőjének levelét spam-nak minősíti a céges levelezőrendszer.

Na viszont...

Mostanában írtam egy rakás kis progit, amik amolyan apró állandóan futó scriptféleségek. Különböző szolgáltatásokkal (wikipedia, rss feedek, satöbbisatöbbi) kommunikálnak és ezek a külső szolgáltatások természetesen időnként magukba zuhannak. Ilyenkor persze mit tehetet az ember, lelövi a kis szkriptet, majd ha felszállt a remote rendszer, újra felstartolja. A többi persze megy tovább, the show must go on.
Na, erre a fajta dologra régen ott volt a loom, meg a többi avalonos szerver. Egyetlen VM, több alkalmazás benne és JMX-en keresztül lehetett bütykölni őket. Pontosabban ezek még most is itt vannak, csak azért meggongolandó hogy kellenek-e. Mert például bizonyos dolgokat nem tudnak, amik amolyan nice to have dolgok, például shared erőforrások, például JDBC DataSource, JMS, ilyenek.

Egyrészt fel kellene kutatni a létező megoldásokat:
Másrészt idefelé bóklászva kitaláltam egy saját megoldást is, persze utálok programozni, úgyhogy erre nem szivesen fanyalodnék, de egy saját megoldást könnyen össze lehetne hozni springgel, és POMStrap-pal, mivel persze maven-t használok úgy is minden fusi cuccomra. Tulajdonképpen pár classloaderrel kellene kiegészíteni, meg egy management felülettel, a többi elég evidens.

Ez kavarog most a fejemben. Meg egy mocskosul durva MSSQL-szívás erről a hétről, igazi enterprsie mese.